بانوی کم‌سواد مصری در میانسالی قرآن را حفظ و کتابت کرد

از ویکی‌جنسیت

«قرآن آرامش دل و نور چشم در تاریکی‌ها و رهنمون روح است و اضطراب را از تن می‌زداید و روح را آرام می‌کند و بهترین همدم انسان است. قرآن را همنشین راه خود برگزیدم و وقتی مضطرب می‌شوم هر چقدر که بتوانم قرآن می‌خوانم حتی وقتی بیمار شوم سراغ قرآن می‌روم.»

این سخنان را حاجیه خانم «افراج عبدالخالق» بانوی ۶۱ ساله مصری در وصف میزان عشق خود به قرآن کریم و اشتیاق خود به حفظ و کتابت بیان کرده است.

بانو افراج در ۵۸ سالگی تصمیم می‌گیرد قرآن کریم را با دست خط خود بنویسد. وی هر روز هر چند آیه را که می‌توانست می‌نوشت و با وجود اینکه پا به سن گذاشته است هرگز احساس خستگی نمی‌کرد.

کتابت قرآن توسط این بانوی مصری دو سال به طول می‌انجامد بدون اینکه یک روز هم از این کار دست کشیده باشد.

او می‌گوید: «وقتی کلام خدا را با خط خودم می‌نویسم احساس خوبی دارم، به همین دلیل دست از نوشتن بر نداشتم و از صمیم قلب و با خلوص نیت شروع کردم. یک دفتر و تعدادی خودکار خریدم تا آیات قرآن را رونویسی کنم.»

حفظ قرآن در ۵۹ سالگی

این بانوی شصت ساله هیچ وقت از رفتن به محضر اساتید برای حفظ قرآن بی‌حوصلگی نکرد و با وجود کهولت سن در حفظ با مشکلی روبه‌رو نشده است؛ اما مشتاق بود که به محضر اساتید در روستای التوبجی وابسته به مرکز اولاد صقر در استان الشرقیه برود تا حفظ قرآن را آموزش ببیند. حاجیه افراج در سن ۵۹ سالگی حافظ کل قرآن می‌شود؛ اما بار دوم حفظ قرآن را با تجوید از سر گرفته است.

او درباره تصمیم خود برای حفظ قرآن می‌گوید: در مقطعی از مسئله‌ای بسیار ناراحت بودم و پشت سرش بیمار شدم به قرآن روی آوردم و هر چقدر می‌توانستم از آیات قرآن قرائت می‌کردم به طوری که پس از آن احساس خوب و آرامش‌بخشی پیدا کرده بودم از همین رو تصمیم به حفظ قرآن گرفتم.

افراج می‌گوید که ایده کتابت قرآن کریم هنگام مشاهده یکی از برنامه‌های دینی تلویزیون به ذهنش خطور کرد که در این برنامه یک بانوی مصری تلفنی به استاد قرآنی در مصر می‌گوید که قرآن کریم و شماری از احادث نبوی را با دست خط خود نوشته است تا صدقه جاریه پس از درگذشت او باشد.

افراج می‌گوید: اینجا بود که من هم تصمیم گرفتم با استاد حفظ قرآن خود درباره کتابت کتاب خدا مشورت کنم و او مرا به این کار تشویق کرد تا با نیت خالص این مهم را برای رضای خدا دنبال کنم.

معلم قرآن کودکان روستا

حاجیه افراج با وجود اینکه دیپلم هم ندارد و در مقطع دبیرستان درس را رها کرده است؛ اما در قرائت قرآن و حفظ آن مشکلی ندارد. او اجازه‌نامه حفظ قرآن گرفته و کودکان و بانوان روستای خود را در حفظ قرآن به‌طور رایگان آموزش می‌دهد و آنها را به مداومت در حفظ و قرائت قرآن تشویق می‌کند.

او می‌گوید: «امیدوارم که همه کودکان|، جوانان و زنان روستا قرآن کریم را به دست من حفظ کنند تا افتخار و ثواب این کار نصیبم شود و خداوند آن را در زمره حسنات من قرار دهد و من از انس با قرآن چیزی جز عاقبت بخیری نمی‌خواهم.»

منبع