تربیت جنسی

از ویکی‌جنسیت

بدیهی است که جامعه از افراد انسانی ساخته می‌شود و افراد در درون خانواده و در دامان مادر تربیت می‌شوند. نکته اول آن‌که تربیت به جهت این‌که انسان، موجودی چندبعدی است ابعاد مختلفی دارد و تربیت جنسی هم یكی از ابعاد مهم است كه به بُعد جنسی برمی‌گردد. منظورم از تربیت جنسی، آموزش جنسی به كودكان و نوجوانان نیست. زیرا مسائل جنسی از جنس درك و شهود است نه از جنس آموزش. بلكه هدف از تربیت جنسی جلوگیری از انحرافات اخلاقی و معضلات خانوادگی و اجتماعی است.

یكی از مهم‌ترین وظیفه والدین، تربیت جنسی مبتنی بر قرآن و روایات است. تربیت جنسی عبارت است از این‌که «فرد در دوره‌های رشد كودكی، نوجوانی و جوانی به‌گونه‌ای پرورش یابد و آموزش یابد كه با جنسیت خود آشنا گردد و آن را بپذیرد، قدردان وجود خویش باشد و به آن افتخار كند. نقش مذكر و مؤنث بودن را ازنظر اجتماعی یاد بگیرد و احكام و آداب دینی در ارتباط با مسائل جنسی مربوط به خود و روابط با هم‌جنس و جنس مخالف را فراگیرد. آمادگی روانی را برای ازدواج و تشكیل خانواده پیدا كند؛

با مسائل مربوط به زندگی خانوادگی و روابط همسر آشنا گردد و در سایه‌ی آن به آرامش برسد و به‌گونه‌ای توانمند شود كه عواطف و فعالیت‌های جنسی خویش را در جهت قرب خداوند و جلب خوشنودی پروردگار به كار گیرد». آنچه از سخنان اهل‌بیت به دست می‌آید، این است كه این گونه تربیتی همچون گونه‌های دیگرِ تربیتی در اسلام موردتوجه است. عدم توجه به تربیت جنسی، آسیب‌های رفتاری را برای كودك به همراه خواهد داشت. این آسیب‌ها دوران‌های دیگرِ زندگی انسان همچون نوجوانی و جوانی را در برمی‌گیرد. روایات دینی مربوط به تربیت جنسی به دودسته تقسیم می‌شود:

اول، روایاتی كه مواردی را به والدین و اطرافیان كودك توصیه می‌كند و دوم، روایاتی كه توصیه‌هایی را به كودكان دارد تا ایشان مفهوم مالكیت بدن را درك كرده و از حریم آن دفاع كنند. نكته‌ای كه باید موردتوجه قرار بگیرد این است كه تربیت جنسی بر انواع دیگرِ تربیت، گاهی تأثیر مستقیم و غیرمستقیم دارد. تربیت صحیح جنسی از معضلات بسیاری مانند تمایل به تغییر جنسیت، اختلالات روانی و اخلاقی، جرائم جنسی و انحرافات اخلاقی، اعتیاد، گرایش به تجرد، اختلافات خانوادگی و طلاق‌ من‌جمله طلاق عاطفی جلوگیری می‌كند.

تربیت صحیح جنسی كه منطبق بر آموزه‌های دینی باشد، یکی از وظایف والدین به‌ویژه مادر می‌باشد که بیشترین ساعات را با کودک و نوجوان می‌گذراند. در عصر جدید به مدد ابزارهای رسانه نوین، پدیده تمایل به «تغییر جنسیت» در میان نوجوانان و جوانان به‌سرعت رو به افزایش است. این پدیده شوم که از طریق امپراتوری رسانه در حال گسترش است، توجه و برنامه‌ریزی مسئولان فرهنگی کشور را می‌طلبد. مع الاسف گروه BTS (گروه هفت‌نفره پسران خواننده که شبیه دختران هستند) اخیراً بر روی کودکان و نوجوانان ایرانی به‌ویژه دختران مقطع دبستان تأثیرات سوئی گذاشته است که نیاز به توجه والدین و مسئولان امر دارد.

نویسنده: خانم دکتر فاطمه عطارد