تصويب نامه لزوم تدوين طرح بازآرايي امور زنان و خانواده

از ویکی‌جنسیت

لزوم تدوين طرح بازآرايي امور زنان و خانواده و اختصاص پست سازماني به مشاور امور زنان و خانواده در دستگاه هاي اجرايي

مصوب 1401,05,09

هيئت وزيران در جلسه 9/ 5/ 1401 به پيشنهاد شماره ۶۸۸۳۰ مورخ 28/ 4/ 1401 معاونت رييس جمهور در امور زنان و خانواده و به استناد اصل يكصد و سي و هشتم قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران و در اجراي ماده (3) آيين نامه تشكيل ستاد ملي زن و خانواده موضوع مصوبه شماره 7056 /90 /دش مورخ 21/ 6/ 1390 شوراي عالي انقلاب فرهنگي تصويب كرد:

  • دستگاههاي اجرايي مكلفند به پيشنهاد معاونت رييس جمهور در امور زنان و خانواده كه در اين تصويب نامه به اختصار "معاونت" ناميده مي شود، يكي از پست هاي سازماني مشاور هم رديف مديران كل با معاونين خود را مشروط به وجود اين پست و عدم ايجاد ساختار جديد مگر با تأييد سازمان اداري و استخدامي كشور و در چهارچوب قوانين و مقررات مربوطه به مشاور امور زنان و خانواده تغيير عنوان داده و طرح بازآرايي امور زنان و خانواده سازمان خود را براساس شرح وظايف اختصاصي مشاوران، تدوين و ظرف سه ماه از تاريخ ابلاغ اين تصويب نامه، به دبيرخانه ستاد ملي زن و خانواده كه در اين تصويب نامه به اختصار "ستاد" ناميده مي شود، اعلام نمايند.
  • وظايف و مسئوليتهاي كلي مشاوران امور زنان و خانواده با هدف تسهيل اجراي سياست ها، طرح ها و برنامه هاي مرتبط با زن و خانواده در دستگاه هاي اجرايي و هم افزايي با معاونت و ستاده مشتمل بر موارد زير مي باشد:

الف: استفاده جامع و كارآمد از تمام ظرفيت هاي موجود به منظور شناخت و تبيين ابعاد، علل، سوابق و نتايج مسائل و موضوعات عرصه زن و خانواده.

ب:تحليل و بررسي مسائل و موضوعات حوزه مشورتي در راستاي اعلام نظر تخصصي كارآمد و ارايه گزينه هاي متنوع براي تصميم گيري و اقدام دستگاه مربوط.

پ: ارائه نظرات پيشنهادي و اصلاحي در زمينه قوانين، مقررات، رويه ها، روش ها و برنامه هاي حوزه زنان و خانواده به دستگاه مربوط، جهت بهبود عملكرد و توجه به مسائل و ضرورت هاي اين حوزه در فرايندهاي تصميم سازي و اقدام دستگاهي.

ت:امكان سنجي طرح ها، برنامه ها و تصميمات مديريتي حوزه ذي ربط حسب مورد و ارايه راهكارهاي مناسب براي چگونگي اجراي آنها.

ث:بررسي و شناسايي روش ها و فن آوري هاي نوين در عرصه تخصصي مربوط و ارائه ساز و كارهاي مناسب براي بهره برداري هدفمند از آنها.

ج:رصد و پايش مستمر سياست ها، طرح ها، قوانين، مقررات و برنامه هاي حوزه زن و خانواده در دستگاه اجرايي مربوطه به منظور بررسي نقاط قوت و شناسايي چالش ها و موانع اجرايي دستگاه و ارايه راهكارهاي تخصصي كارآمد.

چ:حضور مؤثر و ارايه نظرات پيشنهادي و مشورتي در فرآيندهاي تصميم گيري هاي كلان دستگاه مرتبط با حوزه زنان، خانواده و جمعيت.

حتهيه گزارش هاي ادواري سه ماهه موضوع بند (5) اين تصويب نامه، گزارش هاي موردي و ديگر سوابق و مستندات مورد نياز.

خ:هماهنگي و همكاري كارآمد و مستمر با معاونت و ستاد و فراهم آوردن زمينه هاي لازم براي ايفاي وظايف و مسئوليت هاي محوله.

د:آموزش و اطلاع رساني مستمر به منظور ارتقاي سطح آگاهي و دانش كاركنان دستگاه مربوط نسبت به حوزه زن و خانواده.

ذ:عملياتي نمودن برنامه هاي مدون ابلاغي از سوي معاونت و ستاد با همكاري ساير معاونت ها و ادارات كل دستگاه مربوط در چهارچوب اعتبارات مصوب.

تبصره

شرح وظايف درون دستگاهي مشاوران امور زنان و خانواده توسط بالاترين مقام دستگاه مربوط ابلاغ مي شود.

  • حضور و اخذ نظر مشورتي مشاوران امور زنان و خانواده در تصميم گيري هاي كلان شوراهاي اصلي و كارگروه (كميته هاي داخلي در چهارچوب قوانين و مقررات دستگاه هاي اجرايي الزامي است.
  • مشاوران امور زنان و خانواده، مصوبات دستگاه متبوع خود را از حيث عدم مغايرت با سياست هاي كلي و قوانين حوزه خانواده و جمعيت تحت رصد و نظارت مستمر قرار مي دهند.
  • مسئوليت حسن اجراي اين تصويب نامه در دستگاه اجرايي بر عهده بالاترين مقام دستگاه ذيربط و مسئوليت نظارت بر اجراي كامل آن بر عهده معاونت مي باشد. كليه دستگاه هاي اجرايي مكلفند در مقاطع زماني سه ماهه، گزارش اقدامات خود در اجراي اين تصويب نامه را به معاونت ارايه نمايند.
  • معاونت براساس شرح وظايف كلي ابلاغي موضوع بند (2) اين تصويب نامه و با استناد به گزارش هاي ارسالي دستگاه هاي اجرايي، طبق بند (5) اين تصويب نامه، عملكرد ساليانه مشاوران امور زنان و خانواده دستگاه هاي اجرايي را ارزيابي و نتيجه را به عالي ترين مقام دستگاه اجرايي ذي ربط اعلام مي كند. [۱]

منابع

  1. محمد مخبر معاون اول رييس جمهور