زنان در مکتب خمینیسم

از ویکی‌جنسیت

در سالگرد عروج ملکوتی معمار کبیر انقلاب، این مسأله مطرح می‌شود که ارمغان مکتب خُمینیسم برای زنان در مقابل ارمغان مکتب لیبرالیسم چیست؟

با مروری گذرا بر اسناد بالادستی جمهوری اسلامی ایران (قانون اساسی، مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی، سیاست‌های کلان در قالب ابلاغیه‌های رهبری) و اقداماتی که در قالب قانون در طی چهار دهه انجام شده است؛ به این نکته مهم خواهیم رسید که دستاوردهای مکتب حضرت امام (رحمه الله علیه) برای قشر زنان و مادران ایرانی، در جهان، منحصر به فرد می‌باشد. در واقع ایشان تعریف جدیدی از زن ارائه دادند.

دستاوردهای مکتب فمینیسم در راستای هویت یابی زنان و کرامت خانواده حاصل شده است: مانند تحصیل زنان، مشارکت زنان در امور اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی، فراهم کردن بستر امن در جامعه برای زنان با قانون حجاب، تأکید بر حقوق زنان در خانواده و جامعه و... . قبل از انقلاب، در رژیم پهلوی، تلاش شد تا زنان به عنوان مظهر کالای جنسی نشان داده شوند اما بعد از انقلاب، از جنسیت زنان در راه تعالی زنان، خانواده و جامعه استفاده شد.

با نگاهی به تاریخ کشورهای استعمارگر غربی به ویژه کشورهای امریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، اسپانیا، هلند و بلژیک که در کشورهای مستعمره و تحت سلطه خود به عمق جنایات هولناکی که نسبت به قشر زنان و دختران انجام دادند، پی می‌بریم. کشتار دسته جمعی زنان و کودکان بی‌پناه، غارت، زنده سوزاندن، بردگی جنسی، شکنجه و تجاوز به دختران و زنان از کودک تا پیرزن، نمونه‌ای از اقدامات استعمارگران متمدن در کشورهای تحت سلطه می‌باشد. در مقابل، اقدامات این دولت‌های متمدن برای زنان جامعه خود، عبارت است از: برابری جنسیتی، قانونی کردن سقط جنین، قانونی کردن هم‌جنس‌بازی، شیوع خشونت جنسی در جوامع غربی، شیوع خشونت و آزار و قتل زنان در جوامع غربی، افزایش طلاق، فروپاشی خانواده، افزایش تجرّد، افزایش خانواده های تک والدی و... . در عصر جدید، واژه «مادر» که در طول تاریخ بشریت با واژه «محبت» گره خورده است، خود را از واژه محبت دور می‌کند تا به واژه «عدالت» نزدیک سازد.

تحقق «عدالت جنسیتی» تبدیل به یکی از اهداف مهم مکتب فمینیسم می‌شود و این‌گونه شد که مادرِ امروز، بیش از آن‌که هدفش سیراب کردن خانواده و به تبع آن جامعه از مهر و عاطفه و محبت باشد؛ هدفش تحقق عدالت جنسیتی می‌شود. فمینیسم، نظم خانه و خانواده را به چالش می‌کشاند و بتدریج جهان را به بی‌نظمی تلخی دچار می‌کند. در این زمانه، اندیشه لیبرالیسم و فمینیسم از طریق ابزار «رسانه» بر تفکر و اندیشه مادران، سایه سنگینی می اندازد، تا جایی که امروز، ابزارهای رسانه در دنیای کودکان، جایگزین مادران می‌شود. لذا امروز به هوشیاری مسئولان، آگاهی قشر زنان و تربیت دختران باید بیش از پیش اندیشید.

نویسنده: خانم دکتر فاطمه عطارد