زنان کارآفرین

از ویکی‌جنسیت

از مهم‌ترین عوامل رسیدن به توسعه پایدار اقتصادی، مشارکت زنان در تمامی زمینه‌های زندگی اقتصادی می‌باشد. و مقاله حاضر نقش فعالیت زنان کار آفرین در توسعه اقتصادی روستایی خرمرود شهرستان تویسرکان را مورد ارزیابی قرار می‌دهد. طبق نتایج به دست آمده، شرکت زنان کار آفرین منطقه مورد مطالعه، باعث ایجاد زمینه‌های توسعه اقتصادی برای منطقه، ایجاد اشتغال، افزایش در‌آمد، سرمایه گذاری و توسعه تسهیلات شده است، اما با این وجود، در این منطقه شاهد تقویت اقتصاد محلی و نشاط و تنوع بخشی اقتصادی طولانی نبوده‌ایم.

زنان کارآفرین
الگوی جعبه اطلاعات مقالات
نویسندگان بشیراحسن، مسلم ؛ قزبانی نژاد، ریباز
عنوان مقاله نقش زنان کارآفرین در توسعه اقتصادی روستایی مطالعه موردی: دهستان خرمرود واقع در شهرستان تویسرکان
نام مجله جغرافیایی سرزمین
سال چاپ بهار 1396
شماره مجله 53(‎16 صفحه - از 93 تا 108 )
امتیاز مقاله علمی - پژوهشی (دانشگاه آزاد)

کلیدواژه‌ها

کارآفرینی، زنان کارآفرین، توسعه اقتصادی روستایی، دهستان خرمرود تویسرکان

گزارش مقاله

نویسنده در صدد نقش زنان کار آفرین در توسعه اقتصادی دهستان خرمرود شهرستان تویسرکان می‌باشد، لذا به اشتغال زنان در این روستا و نقش فعالیت آن‌ها در توسعه اقتصادی می‌پردازد.

یافته‌های پژوهش

زنان کارآفرین زمینه اشتغال‌زائی و توسعه اقتصادی نواحی روستایی را فراهم می‌کنند و در یک اقتصاد رو به رشد و پویا نمی‌توان هیچ گونه محدودیتی برای توسعه اقتصادی بدون توجه به اشتغال، درآمد و توزیع، سرمایه‌گذاری، تسهیلات، تقویت اقتصاد محلی و نشاط و تنوع بخشی اقتصادی طولانی مدت در نظر گرفت. بخش عمده‌ای از توسعه روستایی در حوزه فعالیت اقتصاد زنان کارآفرین اتفاق می‌افتد. رشد و توسعه اقتصادی روستا بدون توجه به اجرای آن امکان‌پذیر نیست و توزیع اشتغال بین بخش‌های اصلی فعالیت‌های اقتصادی تابع پارامتر اشتغال، درآمد و توزیع، سرمایه‌گذاری، تسهیلات، تقویت اقتصاد محلی و نشاط و تنوع بخشی اقتصادی طولانی مدت هستند که درادامه به بررسی نقش زنان کارآفرین در توسعه اقتصادی دهستان خرمرود پرداخته می‌شود.

نقش زنان کارآفرین در توسعه اقتصادی

اشتغال: یکی از عوامل بسیار مهم در سنجش موقعیت زنان روستایی در بخش‌های اقتصادی، توان اشتغال‌زایی آن بخش است. در روند تولیدات کشاورزی در جامعه روستایی، زنان روستایی به عنوان عامل انسانی پیوسته نقش تعیین‌کننده دارند.

درآمد و توزیع: با توجه به داده‌های بدست آمده این نتیجه حاصل شده است که فعالیت زنان کارآفرین در توسعه درآمد و توزیع آن در روستاهای دهستان خرمرود در ایجاد درآمد برای نهادهای محلی، کاهش فقر، افزایش درآمد کسبه محلی، ثبات درآمدی، افزایش درآمد جامعه میزبان، افزایش نرخ اشتغال در بخش کارآفرینی ایجاد شده توسط زنان رابطه معناداری وجود دارد.

سرمایه‌گذاری: فعالیت زنان کارآفرین در سرمایه‌گذاری و توزیع آن در روستاهای دهستان خرمرود در بخش خدمات آموزشی، ترویجی و اطلاع‌رسانی، افزایش سرمایه‌گذاری در زمینه تأسیسات زیر بنایی مربوط به خانوارها، افزایش ریسک پذیری سرمایه‌گذاری در زمینه‌های اقتصادی خانوار و ایجاد موسسه‌های اقتصادی جدید مرتبط با بخش کارآفرین رابطه معناداری وجود دارد ولی زمینه را برای سرمایه‌گذاری زنان بومی در بخش توسعه کارآفرین در روستا و افزایش سرمایه‌گذاری در زمینه فعالیت‌های تولیدی مربوط به کارآفرینی در روستا فراهم نکرده است.

تسهیلات: فعالیت زنان کارآفرین در استفاده از تسهیلات و توزیع آن در روستاهای دهستان خرمرود، استفاده از تسهیلات کار آفرینی برای دریافت وام و...برای خانوار، تشویق سرمایه‌گذاران محلی برای ایجاد فرصت‌های شغلی، استفاده از تسهیلات کارآفررینی برای ایجاد منابع مالی جدید برای فعالیت‌های جدید رابطه معناداری وجود دارد.

تقویت اقتصاد محلی و نشاط و تنوع بخشی اقتصادی طولانی مدت

با توجه به داده‌های به دست آمده، فعالیت زنان روستایی در دهستان خرمرود، زمینه را برای تقویت اقتصاد محلی و نشاط و تنوع‌بخش اقتصادی طولانی مدت فراهم نکرده است.

تجزیه، تحلیل و نتیجه‌گیری

یکی از مباحث مهم در زمینه توسعه اقتصادی جوامع روستایی، فعالیت زنان روستایی به عنوان نیروی کار می‌باشد. توان اشتغال‌زایی زنان روستایی، یکی از عوامل مهمی است که باید در مورد بررسی قرار بگیرد. و هم‌چنین فعالیت زنان روستایی در بخش‌های مختلف اقتصادی از عوامل مهم برای افزایش سطح درآمد خانوار و رسیدن به توسعه واقعی می‌باشد. نتایج پژوهش حاکی از آن است که، فعالیت زنان کار آفرین در منطقه مورد مطالعه، بستری برای ایجاد اشتغال، افزایش در‌آمد و توزیع، سرمایه گذاری و توسعه تسهیلات فراهم کرده است.

منابع