زنان کار آفرین

از ویکی‌جنسیت

تاثیر رفتار اخلاقی زنان کارآفرین بر عملکرد کسب و کار مسئله اصلی این مقاله می‌باشد. جامعه آماری مقاله حاضر، ۱۴۸ زن کار آفرین منتخب جشنواره کار آفرینی ایرانی صاحب کسب و کار را شامل می‌شود. داده‌های لازم از طریق پرسشنامه‌های استاندارد به دست آمده است. طبق نتایج حاصل شده از داده‌ها، رفتار اخلاقی زنان کار آفرین ۴۹ درصد بر هوشیاری کار آفرینانه تاثیر داشته و بر عملکرد کسب و کار کار آفرینان نیز ۴۵ درصد تاثیر داشته است. در ادامه نیز، هوشیاری کار آفرینانه به عنوان متغیر واسطه بین رابطه رفتار اخلاقی و عملکرد به میزان ۱۷ درصد تاثیر داشته است. و در کل عملکرد کسب و کار زنان کار آفرین تحت تأثیر هوشیاری کار آفرینانه و رفتار‌های اخلاقی‌شان است که مستلزم توجه ویژه مدیران و دست اندر کاران می‌باشد.

زنان کار آفرین
الگوی جعبه اطلاعات مقالات
نویسندگان محمد رضا دهقانی اشکذری، مریم حسینی، الهه عسگری، عامر دهقان نجم آبادی
عنوان مقاله تأثیر رفتار اخلاقی زنان کار آفرین با نقش میانجی‌گری هوشیاری کار آفرینانه بر عملکرد کسب و کار
نام مجله مجله: فصلنامه فرهنگی- تربیتی زنان و خانواده
سال چاپ زمستان 1396
شماره مجله 41
امتیاز مقاله علمی پژوهشی

کلید واژگان

رفتار اخلاقی، عملکرد کسب و کار، هوشیاری کار آفرینانه، زنان کار آفرین.

گزارش مقاله

نویسنده در صدد تأثیر رفتار اخلاقی زنان کار آفرین با نقش میانجی‌گری هوشیاری کار آفرینانه بر عملکرد کسب و کار می‌باشد؛ یک جامعه آماری متشکل از زنان صاحب کسب و کار که منتخب جشنواره کار آفرینی ایران می‌باشند را مورد بررسی قرار داده، و با استفاده از آمار حاصل شده از آنان به نتیجه می‌رسد

فرضیات پژوهش

  1. رفتار اخلاقی زنان کار آفرین بر عملکرد کسب و کار‌شان تأثیر دارد.
  2. رفتار اخلاقی زنان کار آفرین بر هوشیاری کار آفرینانه آن‌ها تأثیر دارد.
  3. هوشیاری کار آفرینانه زنان کار آفرین بر عملکرد کسب و کار‌شان تأثیر دارد.
  4. رفتار اخلاقی زنان کار آفرین بر عملکرد کسب و کار‌شان از طریق متغیر میانجی هوشیاری کار آفرینانه تأثیر غیر مستقیم دارد.

یافته‌ها

نتایج آماری جمعیت شناختی پاسخ دهند‌گان در زمینه سن نشان داد که 19 درصد پاسخ دهند‌گان کمتر از 30 سال، 45 درصد بین 30 تا 40 سال و 36 درصد بیش از 40 سال داشته‌اند. در زمینه تحصیلات، 5 درصد زیر دیپلم، 25 درصد دیپلم، 14 درصد کار‌دانی، 42 درصد کار شناسی، 12 درصد کار شناسی ارشد و 2 درصد دارای مدرک دکترا بودند.

بر اساس داده‌های به دست آمده فرضیه 1 با سطح اطمینان 95 درصد تأیید می‌شود؛ یعنی با افزایش رفتار اخلاقی زنان کار آفرین، عملکرد کسب و کار نیز افزایش می‌یابد. بر اساس داده‌ها، فرضیه 2 با سطح اطمینان 95 درصد تأیید می‌شود؛ یعنی با افزایش رفتار اخلاقی زنان کار آفرین، هوشیاری کار آفرینانه آن‌ها نیز افزایش می‌یابد. بر اساس داده‌ها، فرضیه 3 در سطح اطمینان 95 درصد تأیید می‌شود؛ یعنی با فزایش هوشیاری کار آفرینانه زنان کار آفرین، عملکرد کسب و کار نیز افزایش می‌یابد.

بر اساس داده‌ها، فرضیه 4 در سطح اطمینان 95 درصد تأیید می‌شود؛ یعنی با افزایش اثر میانجی هوشیاری کار آفرینانه بر رابطه رفتار اخلاقی زنان کار آفرین و عملکرد کسب و کار‌شان، این رابطه به میزان 0.178 درصد ازایش می‌یابد.

بحث و نتیجه گیری

نتایج پژوهش حاکی از آن است که:

  • بین رفتار اخلاقی زنان کار آفرینی و عملکرد کسب و کار آن‌ها، رابطه مثبت و معنا داری وجود دارد. رفتار اخلاقی زنان کار آفرین باعث کاهش تنش‌ها و موفقیت محقق شدن تاثیر گذار اهداف کار آفرین می‌شود، و عواملی چون آموزش مناسب کار‌کنان، رشد و پرورش مهارت‌های انسانی، تشویق کار‌کنان به رعایت اصول اخلاقی و ایجاد نظام بررسی رفتار‌های اخلاقی باعث تحکیم رفتار اخلاقی و در نتیجه بهبود سطح عملکرد کسب و کار‌شان می‌شود.
  • بین رفتار اخلاقی زنان کار آفرینی و هوشیاری کار آفرینانه آن‌ها، رابطه مثبت و معنا داری وجود دارد. وجود رفتار‌هایی که به حفظ و استقرار استاندارد‌هایی که مطلوب کسب و کار است کمک کرده، و باعث کار‌های درست و صحیح می‌شود، باعث ایجاد یک جو مناسب و خلاق بین کار‌کنان شرکت می‌شود که در این صورت آن‌ها می‌توانند فرصت ‌های کار آفرینی بیشتری را شناسایی کنند.
  • بین هوشیاری کار آفرینانه زنان کار آفرین و عملکرد کسب و کار آن‌ها، رابطه مثبت و معنا داری وجود دارد. زنان کار آفرین با برخورداری از سطح بالایی از هوشیاری کار آفرینانه هنگام رویارویی با بازاری که دائما در حال تغییر می‌باشد، به درستی وضعیت عینی را درک می‌کنند و با استفاده از روش‌های جدید به ارز‌یابی در محیط بازار می‌پردازند، و به دلیل انعطاف پذیری بالا، اهداف خود را با وضعیت جدید وفق می‌دهند.
  • هوشیاری کار آفرینانه زنان کار آفرین نقش واسطه بین رفتار اخلاقی زنان کار آفرین و عملکرد کسب و کار آن‌ها دارد. همان‌طور که گفته شد، رفتار‌های اخلاقی مناسب بین صاحبان شرکت‌ها و مدیران‌شان، از یک سو باعث ایجاد جو مشارکتی بین اعضای شرکت و از یک سو با ایجاد چنین جوی باعث رشد فضای خلاقیت و کار آفرینی می‌شود، و اعضای شرکت هوشیاری کار آفرینانه بیشتری از خود بروز می‌دهند. در نتیجه، فرصت‌های کسب و کار بیشتری شناسایی شده و مورد بهره برداری قرار می‎‌گیرد که این امر عملکرد و سود آوری بهتر شرکت‌ها را در پی دارد.

منابع