شرکت‌های تعاونی زنان

از ویکی‌جنسیت

شرکت‌های تعاونی زنان،هدف کلی پژوهش حاضر می‌باشد، که در این مقاله به بررسی نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات در توانمند سازی اعضای شرکت‌های تعاونی تولید روستایی زنان استان تهران پرداخته است. جامعه آماری نمونه شامل ۸۳۵ نفر از زنان عضو شرکت‌های تعاونی روستایی استان تهران می‌باشد، که ۱۴۶ نفر به عنوان نمونه با روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. طبق داده‌های به دست آمده در این پژوهش، عواملی چون قابلیت دسترسی، قابلیت مشارکت، میزان آشنایی با فناوری اطلاعات و ارتباطات، میزان دسترسی به این فناوری و سن با ۹۹ درصد اطمینان با متغیر توانمند سازی اعضای شرکت‌های تعاونی تولید زنان روستایی استان تهران رابطه معنا داری دارند. و طبق نتایج رگرسیون، متغیر‌های میزان آشنایی با فناوری اطلاعات و ارتباطات و قابلیت دسترسی، در میزان توانمند سازی اعضای شرکت‌های تعاونی تولید روستایی زنان استان تهران نقش مثبتی داشته اند.

شرکت‌های تعاونی زنان
الگوی جعبه اطلاعات مقالات
عنوان مقاله نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) در توانمند سازی اعضای شرکت‌های تعاونی تولید روستایی زنان استان تهران
نام مجله تعاون و کشاورزی
سال چاپ بهار 1394
شماره مجله 13(‎20 صفحه - از 99 تا 118 )

واژه‌های کلیدی

فناوری اطلاعات و ارتباطات، توانمند سازی، شرکت تعاونی

گزارش مقاله

نویسنده در صدد بررسی نقش فناوری‌های اطلاعات در توانمند سازی اعضای شرکت‌های تعاونی تولید روستایی زنان می‌باشد؛ لذا جامعه نمونه‌ای را با 146 نفر از زنان اعضای شرکت‌های تعاونی تولید روستایی استان تهران مورد بررسی قرار می‌دهد، و در این راستا به بررسی موارد زیر می‌پردازد: ویژگی‌های شخصی اعضای شرکت‌های تعاونی دیدگاه زنان عضو در خصوص توانمند سازی اعضای تعاونی اولویت بندی دیدگاه زنان عضو تعاونی اولویت بندی دیدگاه زنان در خصوص قابلیت مشارکت فناوری


اهداف تحقیق

  1. بررسی نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات در افزایش دسترسی به منابع و عوامل تولید اعضای شرکت‌های تعاونی روستایی زنان.
  2. بررسی نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات در افزایش آگاهی اعضای شرکت‌های تعاونی روستایی زنان.
  3. بررسی نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات در افزایش مشارکت اعضای شرکت‌های تعاونی روستایی زنان.

یافته‌های تحقیق

ویژگی‌های شخصی اعضای شرکت‌های تعاونی

با توجه به نتایج تحقیق، متوسط سن زنان عضو شرکت‌های تعاونی تولید روستایی 34 سال می‌باشد. نتایج حاصل از تحقیق نشان می‌دهد که 16.4 درصد از زنان عضو تعاونی روستایی معتقدند که میزان آشنایی‌شان با فناوری اطلاعات در حد خیلی کم، 17.1 درصد کم، 48.6 درصد متوسط و 17.9 درصد در حد زیاد است. با توجه به نتایج تحقیق، 73.3 درصد از زنان عضو تعاونی تولید روستایی از رایانه شخصی برخور‌دارند در حالی که 26.7 درصد از آنان رایانه ندارند.

دیدگاه زنان عضو در خصوص توانمندسازی اعضای این تعاونی‌ها

یافته‌های تحقیق حاکی از آن است که اکثریت افراد مورد مطالعه (60.4 درصد) معتقدند که میزان برخور‌داری آنان از موارد ذکر شده در جهت توانمند سازی در حد متوسط به پایین و 21.6 درصد در حد زیاد بوده است.

اولویت بندی دیدگاه زنان عضو تعاونی تولید روستایی

نتایج نشان می‌دهد که بیشترین دیدگاه زنان عضو تعاونی در خصوص برخور‌داری از موارد ذکر شده در جهت توانمندسازی با میانگین‌های 3.8، 3.39، 3.38 به ترتیب مربوط به روحیه اعتماد به نفس در زمینه کار عملی، اعتماد به نفس فردی، خود احترامی در زنان، روحیه ابتکار و خلاقیت در زمینه تولید می‌باشد.

اولویت بندی دیدگاه زنان در خصوص قابلیت مشارکت فناوری

طبق نتایج، بیشترین دیدگاه زنان عضو تعاونی در خصوص قابلیت دسترسی به فناوری اطلاعات و ارتباطات در توانمندسازی، مربوط به دسترسی به آموزش، مهارت‌ها، دسترسی به اعتبارات و دسترسی به اطلاعات تجارت محصولات کشاورزی می‌باشد.

بیشترین دیدگاه زنان عضو تعاونی در خصوص آگاهی از فناوری اطلاعات و ارتباطات در توانمندسازی به ترتیب مربوط به آگاهی از اخبار، اطلاعات و آگاهی از فناوری نوین در کشاورزی است. و بیشترین دیدگاه زنان عضو تعاونی در خصوص قابلیت مشارکت فناوری اطلاعات و ارتباطات در توانمندسازی به ترتیب مربوط به انجام فعالیت‌های گروهی، افزایش مشارکت اجتماعی و مشارکت در برنامه‌ریزی، اجرا و ارزش‌یابی می‌باشد.


نتایج حاصل از ضریب همبستگی حاکی از آن است که بین متغیر قابلیت دسترسی، قابلیت مشارکت، میزان آشنایی با فناوری اطلاعات، ارتباطات ، میزان دسترسی به فناوری اطلاعات و ارتباطات با توانمندسازی رابطه معنی‌داری مثبت در سطح 99 درصد وجود دارد. همچنین بین متغیر سن با میزان توانمند سازی رابطه معنی داری منفی در سطح 99 درصد وجود داشته است.

نتیجه گیری و پیشنهادات

هرچه میزان آشنایی شرکت‌های تعاونی تولید روستایی با فناوری اطلاعات و ارتباطات بیشتر باشد، در نتیجه در امور کاری خویش پیشرفت بیشتری خواهند داشت. هم‌چنین آشنایی با فناوری اطلاعات و ارتباطات، توانمند سازی اعضای تعاونی‌ها را در پی خواهد داشت. چرا که آنان با فناوری‌های مدرن آشنا شده و نگرش‌شان نسبت به مسائل اجتماعی ارتقا یافته و در نتیجه در فعالیت‎‌های خویش موفق خواهند بود. دسترسی به فناوری اطلاعات و ارتباطات ، باعث به دست آوردن اطلاعات تجاری مربوط به محصولات کشاورزی و کیفیت بازار محصولات کشاورزی می‌شود.

نتایج حاصل از دیدگاه اعضای شرکت های تعاونی تولید روستایی زنان استان تهران به شرح ذیل می‌باشد:

  • بین قابلیت دسترسی به فناوری اطلاعات و ارتباطات با توانمند سازی رابطه معنا داری وجود دارد.
  • بین آگاهی از فناوری اطلاعات و ارتباطات با توانمند سازی رابطه معنا داری وجود ندارد.
  • بین قابلیت مشارکت فناوری اطلاعات و ارتباطات با توانمند سازی رابطه معنا داری وجود دارد.
  • بین سن و توانمند سازی رابطه منفی و معنا داری وجود دارد.
  • بین سطح تحصیلات و توانمند سازی رابطه معنا داری وجود ندارد.
  • بین میزان آشنایی با فناوری اطلاعات و ارتباطات با توانمند سازی رابطه معنا داری وجود دارد.
  • بین میزان دسترسی به فناوری اطلاعات و ارتباطات با توانمند سازی رابطه معنا داری وجود دارد.
  • بین میزان استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات با توانمند سازی رابطه معنا داری وجود ندارد.

منابع

لینک تعاون و کشاورزی