علل همجنس‌گرایی

از ویکی‌جنسیت

علل هم‎جنس‌گرایی باید مورد بحث و بررسی قرار گیرد، چون مبحث بسیار مهمی است که نه تنها باعث نابودی شخص بلکه باعث نابودی جامعه می‌گردد و از سالیان سال جامعه بشری را گرفتار خود کرده است به همین خاطر تحقیقات زیادی مبنی بر زمینه‌های مختلف این انحراف تبیین شده است؛ در نتیجه سعی شده تا علل مهمی را که باعث این انحراف می‌گردد از دیدگاه فمینیسم، روان‌شناسی و اسلام مورد بررسی قرار می‌گیرد و در ذیل آن مضرات و فلسفه تحریم این عمل مورد بحث واقع می‌شود. و در نهایت مجازات این عمل از منظر ادیان، قوانین داخلی و خارجی ذکر می‌گردد.

علل همجنس‌گرایی
الگوی جعبه اطلاعات مقالات
نویسندگان شریفی مازودره، محمدامین؛کریمی نیا، محمدمهدی؛ مالکی، علی مدد؛انصاری مقدم،مجتبی
عنوان مقاله علل و مجازات هم‎جنس‌گرایی در جوامع امروزی (با نگاهی به آموزه‌های اسلامی)
نام مجله مجله: پژوهش‎‎‌های معاصر در علوم و تحقیقات
سال چاپ مرداد 1400، سال سوم
شماره مجله 25
امتیاز مقاله علمی-پژوهشی/ISC


مقدمه

مسئله هم‎جنس‌گرایی یا همان انحراف جنسی از مباحثی است که از دیرباز در جوامع بشری وجود داشته است به گونه‌ایی که قدیمی‌ترین مستندات در رابطه با هم‎جنس‌گرایی مربوط به بیش از 2800 سال قبل از میلاد مسیح »قوم لوط«(سوره عنکبوت، آیه 28-30 ). برمی‌گردد تا جایی که خداوند آنها را به خاطر چنین اعمالی دچار عذابی سخت کرد.

در این مقاله سعی بر آن شده است تا عوامل و علل مهمی را که باعث گرایش افراد به هم‎جنس‌گرایی می‌شود و آنها را از فطرت پاک انسانی دور می‌کند مطرح گردد تا به وسیله شناخت این عوامل برای جلوگیری از این فاجعه انسانی راه‌کارهایی طرح و به کارگیری شود. البته این عوامل در افراد مختلف متفاوت است و نمی‌توان به طور قطع هر یک از این علل را به افراد نسبت داد، بلکه این عوامل مطرح شده عواملی است که اکثرا در افراد یافت می‌شود.

هم‎جنس‌گرایی از دیدگاه فمینیسم‌ها

آزادی جنسی برای زنان آنچه که امروزه توسط فمینیست‎های افراطی در نسخه همه‎ی زنان تجویز می‌شود، آزادی بی‌‎حد و حصری است که به زنان می‎‌دهند. فمینیست‌ها برای تحقق ایده‌های آزادی‌طلبانه خویش و برای رسیدن به سرحد خواست‎ه‌های بی‌قاعده، به رفتار هم‎جنس‌گرایی متوسل شده‌‎اند. جنبش فمینیست‎ها با نقد نهاد خانواده به عنوان الگوی هنجاری روابط جنسی، عملاً و علناً اعلام می‌کند که امور جنسی در انسان پدیده‌‎ای متغیر بوده و روابط جنسی طبیعی با جنس مخالف در قالب ازدواج، از سایر الگوهای روابط جنسی بهتر نیست.


آنها معتقدند تندترین شکل تمایز میان زنان و مردان، در زنان هم‌جنس‌گرا آشکار شده است. بر این اساس ستمی که بر زنان روا می‌دارند ریشه در ناهم‎جنس‌گرایی دارد، زیرا در چنین ارتباطی است که زنان استقلال خود را از دست می‌دهند و چون موجودی وابسته به مرد، خانه نشین می‎‌شوند. بنابراین زنان باید استقلالی تام از مردان داشته باشند و اتحادی تمام عیار را با همجنسان خود آشکار سازند.

این تفکر باعث می‌شود که تربیت و جنسیت کودک از مسیر اصلی خود خارج شده و نقش‌های جنسیتی تغییر کند، زیرا نقش جنسیتی به ویژگی‌های شخصی، ارزش‌ها، مهارت‌ها، گرایش‌ها و رفتارهایی که در چارچوب وظایف و نقش‌های خانواده است، گفته می‌شود که با تغییر وظایف پدر و مادر این نقش‌ها هم تغییر می‌کند. به عبارت دیگر ، تأثیر تربیت جنسی بر رشد کودکان و نوجوانان از راه تربیت و یادگیری ارزش‌ها، انگیزه‌ها و رفتارهایی است که در یک فرهنگ مخصوص زنان یا مردان است که ابتدا در خانواده و از راه مشاهده و تقلید رفتار پدر و مادر صورت می‌گیرد. که با این تغییر میان وظیفه پدر و مادر، کودک دچار سردرگمی و بحران می‌شود و نمی‌توان نقش‌های جنسیتی ویژه یا مناسب خود را ایفا کند.

علاوه بر این خطری که کودکان را بخاطر تغییر هویت زنان و مردان تحدید می‌کند لطمه زدن به ثبات جنسیتی آنها است، بنابر این اگر نقش والدین تغییر کند، درک کودک از جنسیت آنها به مخاطره می‌افتد و با ورود به مدرسه رفتار مناسب با جنسیت خود را نشان نمی‌دهد و این امر سبب قضاوت ناپسند اجتماعی درباره کودک خواهد شد و بالاخره به برداشت‌های نامطلوب کودک از خود منجر می‌شود و هر قدر یادگیری این امر مهم، رشدی کندتر یابد، نقش جنسیتی کودک در نظر دیگران نامطلوب‌تر و نامناسب‌تر خواهد بود و چنین قضاوتی در مورد فرد خطرات زیادی در پی خواهد داشت.

علل هم‌‎جنس‌گرایی در روانشناسی

روابط خانوادگی و اجتماعی: روان‌شناسان علل گوناگونی را برای هم‎جنس‌گرایی شمرده‌اند از جمله آنها نظریه فروید که معتقد بود کودکان در حدود سه سالگی بر اندام تناسلی خود متمرکز می‌شوند. فروید این را نشان‌گر آغاز مرحله تناسلی در رشد روانی جنسی خواند. در این مرحله دختر و پسر متوجه می‌شوند که پسر دارای آلت تناسلی نرینه و دختر فاقد آن است. در طی این مرحله، دختران و پسران احساسات جنسی نسبت به والد غیر همجنس بوجود می آید و حسادت و تنفر نسبت به والد همجنس ایجاد می‌شود. فروید این را عقده اوریپ خواند. (برگرفته از افسانه یونانی اودیپوس که پدر خود را کشت و با مادر خود ازدواج کرد).

پس می‌توان گفت رابطه فرزندان با والدین می‌تواند نقش مهمی را در ایفای نقش جنسیتی کودکان بر عهده گیرد، هم چنانکه بخش بزرگی از تحقیقات معمولا به بررسی روابط فرزند و والد و تأثیر آن بر مردان همجنس‌گرا و دگر جنس‌گرا می‌پردازد و این احتمال که رابطه‌ای بین »فقدان پیوند عاطفی بین والد همجنس و شکل گیری هم‎جنس‌گرایی در پسر را پیشنهاد می‌دهد.


ناهمنوایی جنسی در دورۀ کودکی، وراثت و عوامل ژنتیکی از دیگر موارد موثر در این زمینه است که برای اطلاع از آن به مقاله مراجعه کنید. .

علل هم‌‎جنس‌گرایی در اسلام

از عللی که در رابطه با هم‎جنس‌گرایی در کتب دینی بیان شده می‌توان به حالت قوم لوط اشاره کرد. که عامل آلودگی آنها به این گناه این بود که آنها مردمی بخیل بودند و چون شهرهای آنها بر سر راه کاروان‌های شام قرار داشت و آنها نمی‌خواستند از میهمانان و عابرین پذیرایی کنند. در آغاز چنین به آنها وانمود مى‌کردند که قصد تجاوز جنسی به آنان دارند تا میهمانان و عابرین را از خود فرار دهند، ولی این عمل تدریجا به صورت عادت برای آنها در آمد و تمایلات انحراف جنسی تدریجا در وجود آنها بیدار شد و کارشان به جایی رسید که از فرق تا قدم آلوده شدند.

همجنس‌خواهی نیز می‌تواند از عوامل زیر ناشی شود:

  1. قانع نبودن از ارضای نیاز جنسی بوسیله‌ی جنس مخالف (همسر).
  2. دوستی‌های بی حساب نسبت به همجنس.
  3. ارتباط زیاد با همجنس زیبا یا توجه بیش از حد به تصویر آن.
  4. زندگی دسته جمعی افراد همجنس: مانند زندگی در پادگان‌ها، خوابگاه‌های مدارس و دانشگاه‌ها.
  5. محیط‌های خانه، مدرسه و... که آلوده باشد.
  6. تماس جسمی با همجنس.
  7. آزادی فردی در ارتباط، معاشقه و شوخی با همجنس.
  8. زیاد نشستن در توالت.
  9. نارضایتی از تجربه جنسی گذشته با جنس مخالف.

فلسفه تحریم هم‎جنس‌گرایی: روایاتی که در مذمت هم‎جنس‌گرایی از پیشوایان اسلام نقل شده آن قدر زیاد و تکان دهنده است که با مطالعه آن هرکس احساس می‌کند که زشتی این گناه به اندازه‌ای است که کمتر گناهی در پایه آن قرار دارد.

برای نمونه به یک روایت اشاره می‌کنیم: در روایتی از پیامبر (صلی الله علیه وآله) می‌خوانیم: هنگامی که قوم لوط آن عمل ننگین را انجام دادن (مردها به مرد و زن‌ها هم به زنان اکتفا کردند) زمین آن چنان ناله و گریه سر داد که اشک‌هایش به آسمان رسید و آسمان چنان گریه کرد که اشک‌هایش به عرش رسید در این هنگام خداوند به آسمان وحی فرستاد که آنها را سنگ باران کن و به زمین وحی فرستاد که آن‌ها را فرو برد.

مجازات هم‎جنس‌گرایی در ادیان و قوانین

در مقاله بسیاری از ادیان و قوانین نام برده شده که ما تنها به ذکر یک مورد از هرکدام بسنده می‌کنیم و برای اطلاع از دیگر موارد به مقاله رجوع کنید.

مجازات هم‎جنس‌گرایی در دین اسلام: دین مبین اسلام با تأکید بر فطرت انسانی و در جهت رشد و تکامل روحی بشر از شمول عام برخوردار است توجه به ابعاد غریزی و معنوی انسان با ظرافت‌های احکام آن نشان می‌دهد که تمدن اسلامی اجتماعی ترین مکتب فکری است کنترل عوامل ذهنی و رفتاری افراد با تهذیب و تزکیه اخلاقی از یک سو و بهینه سازی شرایط زندگی عادی و اجتماعی انسان با تأکید بر بنیاد خانواده از سوی دیگر از ساز و کارهای این نظام متعالی است. در قرآن و کلیه متون اسلامی (شیعه و سنی) هم‌‎جنس‌گرایی فعل حرام و مستحق مجازات است.در قرآن کریم داستان حضرت لوط (ع) به عنوان نمونه‌ای از غضب الهی بر گناهکاران و همجنس‌گرایان مطرح شده است.

مجازات هم‎جنس‌گرایی در قوانین خارجی: عادی‌سازی هم‎جنس‌گرایی در قرن بیستم به امری مرسوم بدل گشته است و بخشی از آزادی عمل و سخن به شمار می‌‎آید. در حال حاضر بسیاری از کشورها پذیرفته‌اند که بزرگسالان در صورت تمایل از حق روابط خصوصی آزاد بهره‌مند هستند. مزایای شریک خانگی، پیوندهای مدنی، و حتی ازدواج به یکی از واقعیت‌های دنیای امروز مبدل شده و این در حالی است که تا سال 1973 همجنس‌گرایی امری غیرعادی تلقی می‌شد. با توجه به مطالب درج شده در مقاله کشورهای جهان هر روزه به سوی قانونی‌کردن هم‎جنس‌گرایی نیل پیدا می‌کنند و در صدد برابری حق همجنس‌گرایان با دیگران هستند. برای مثال: بلژیک: پارلمان بلژیک از سال 1998 تدریجاً حقوق محدودی را برای زوج‌های همجنس‌گرایی که شراکتشان به ثبت رسیده بود قائل شد. کانادا: زوج‌های همجنس‌گرای کانادایی در سال 1999 بیشتر مزایای حقوقی ازدواج را به دست آوردند.

نتیجه‌گیری

با توجه به مباحث مطرح شده می‌توان از عوامل اصلی هم‎جنس‌گرایی به عدم مراقبت صحیح والدین از فرزندان، عدم ایفای نقش صحیح والدین، القاء تفکرات ناصحیح و اختلالات روانی و دلبستگی عاطفی به شخص همجنس اشاره کرد. در مورد مجازات هم‎جنس‌گرایی باید گفته شود این عمل در میان تمامی ادیان الهی یک عمل منفور شناخته شده و انجام دهنده‌ی این عمل مورد خشم الهی واقع می‌گردد و برای همین مجازات سنگینی برای آن قرار داده شده است. اما از لحاظ قانون داخلی این عمل جزء جرائم بوده و مجازات آن در مورد لواط اعدام، در مورد تفخیذ صد ضربه شلاق و در مورد هم‎جنس‌گرایی غیر از لواط و تفخید از قبیل تقبیل و ملامسه از روی شهوت سی و یک تا هفتاد و چهار ضربه شلاق است؛ در مورد مساحقه صد ضربه شلاق و در مورد هم‎جنس‌گرایی غیر از مساحقه از قبیل تقبیل و ملامسه از روی شهوت سی و یک تا هفتاد و چهار ضربه شلاق است. اما از لحاظ قوانین خارجی در برخی کشورها همجنس‌گرایی قانونی شمرده شده و در کشورهایی که هنوز قانونی نشده کشورها سعی در قانونی کردن آن دارند، البته کشورهایی هستند که با این عمل مبارزه می‌کنند.

واژه‌های کلیدی

هم‎جنس‌گرایی، آزادی جنسی، همجنس‌بازی، لواط، سحق، مجازات همجنس‌بازی

منبع