ویلیام گاردنر

از ویکی‌جنسیت

ویلیلم گاردنر نویسنده کتاب «جنگ علیه خانواده».

وی از سال 1971 استاد دانشگاه استانفورد و یورک است. ویلیام گاردنر دارای کتاب‌ها و مقالات متعدد در زمینه‌های اجتماعی، سیاسی و فرهنگی است. وی به صورت تفصیلی به بررسی علت‌های بروز بحران فروپاشی خانواده در غرب، به ویژه آمریکا و کانادا، پرداخته است. گاردنر همچنین در کتاب «وای، وای اروپا، آمریکا» به بررسی نقش سرپرستی خانواده توسط مردان، نظام خانواده در اروپا و آمریکا، آسیب شناسی اجمالی پیامدهای آزادی های فردی در غرب با توجه به آمار و اسناد موجود و نقد فرهنگ، مذهب، سیاست و قانون‌های موجود در کانادا پرداخته است.

ویلیام گاردنر

کتاب‌ها

جنگ علیه خانواده

بحران فزاینده فروپاشی خانواده، افزون بر آن که بنیان‌های تمدن غرب را متزلزل کرده، به دلیل توسعه ارتباطات، سایر جوامع را نیز تحت تأثیر قرار داده است. این بحران، شمار رو به افزایشی از جامعه‌شناسان و اندیشه‌وران را بر آن داشته تا به واکاوی علت‌ها و عوامل این پدیده بپردازند ودیدگاه‌های خود را در قالب کتاب، مقاله یا سخنرانی در اختیار جامعه قرار دهند. کتاب «جنگ علیه خانواده» نوشته ویلیام گردنر، یکی از این دست آثار است. او نویسنده کتاب جنگ علیه خانواده است که در اثر 600 صفحه‌ای خود، به گونه‌ای تفصیلی به بررسی علت‌های بروز بحران فروپاشی خانواده در غرب، به ویژه آمریکا و کانادا، پرداخته و در طی نوزده فصل کتاب، با انتقاد از نظریه‌های فلسفی فراگیر، سیاست‌های آموزشی، اقتصادی، فرهنگی، گروه‌های فشار فمینیستی و لابی هم‌جنس‌بازان، سکوت یا همراهی کلیسا، نظام تقنینی و قضایی و …، راه کارهایی را برای کند کردن روند بحران و مهار آن پیشنهاد می‌کند. در ترجمه اثر، تلاش شده تا مباحث اصلی و کلیدی کتاب استخراج شده، و همچنان که در مقدمه مترجم آمده، از ذکر جزئیات و مباحث حاشیه‌ای یا مطالبی که خاص خوانندگان بومی بوده، خودداری شود.

نویسنده کتاب در فصل هفدهم، به بررسی دقیق اندیشه حاکم بر کلیسا، به ویژه کلیسای پروتستان، و عملکرد آن‌که به طور عمده سکوت در برابر انحراف‌های فکری و عملی یا همراهی با آن‌ها است، می‌پردازد.

نقش قوانین و قوه قضائیه در تبدیل رویه‌های نادرست به امور قانونی و درست، موضوعی است که در فصل هجدهم کتاب با آن برخورد می‌کنیم. در این فصل، حقوق محوری، به عنوان یکی از علت‌های آسیب‌رسانی به نهاد خانواده مطرح می‌شود و از وضع قوانین در سطح فردی، جمعی، کشوری، و بین‌المللی برای بالا بردن میزان مطالبات فردی انتقاد به عمل می‌آید.

سرانجام، درآخرین فصل کتاب، نویسنده با برشمردن گزینه‌های پیش رو، از همگان جهت اقدام برای مقابله با بحران گریبان‌گیر جامعه، دعوت به عمل می‌آورد.

وای، وای اروپا، آمریکا

سلسله مقالات انتقادی پیرامون زن، کودک) (دوره دو جلدی)

جلد اول کتاب وای وای اروپا، آمریکا که ترجمه و تلخیص از سلسله مقالات انتقادی پیرامون زن و کودک در اروپا و آمریکاست در دو جلد منتشر شده است که جلد اول در سه فصل تنظیم و تدوین شده است. نقص حقوق زنان، و کودکان در اروپا، زنان و کودکان آخرین‌ها هستند، وضعیت تأسف آور کانادا، عناوین بخش‌های سه گانه این کتاب است. تبغیض عیله زنان فصل اول بررسی اسناد کمیته رفع تبعیض عیله زنان و کمیته حقوق کودکان سازمان ملل متحد می‌آید که موارد بسیاری از نقض این حقوق در کشورهای اروپایی (انگلیس، آلمان، سوئیس، فرانسه، اتریش، ایتالیا، دانمارک، هلند و...) می‌آید.

در فصل دوم وضعیت زنان و کودکانی که در اثر اشاعه فرهنگ فمینیستی و فروپاشی خانواده به شدت درگیر دست و پنجه نرم کردن با بحران اقتصادی و فقر هستند، مورد بررسی قرار می‌گیرد. و اینکه چطور از بین رفتن بنیان خانواده در آمریکایی ثروتمند، وضعیت معیشت زنان سرپرست خانوار به‌ویژه رنگین پوستان در مضیقه قرار داده می‌شود.

نویسنده این بخش از کتاب، خانم دکتر روث سیدل (استاد کالج هانتر آمریکا) است که بیشتر حول محور فقر و تأثیرات آن بر زنان و کودکان و خانواده‌ها تحقیق می‌کند.

در ادامه در فصل سوم کتاب بحث های تفاوت جنسیتی زن و مرد، برابری یا تساوی زن و مرد و نتایج از این پرداخته می‌شود. که نویسنده آن دکتر ویلیام گاردنر، نویسنده مشهور آمریکایی است که بنیاد وی هر سال جوایزی در سطح بین المللی به پژوهشگرانی که دارای نوآوری‌هایی در علوم پزشکی که سبب آلام دردمندان می‌شود اعطاء می‌کند.

جلد دوم کتاب وای وای اروپا، آمریکا در چهار بخش تنظیم شده است. نقش پدر در اروپا، فروپاشی خانواده در غرب، خانواده در غرب (آسیب شناسی نظام خانواده در غرب و خشونت علیه نوجوانان) و نگاهی گذرا به فرهنگ، مذهب، سیاست، و قانون عناوین بخش‌های چهارگانه این کتاب انتقادی و خواندنی است.

یکی از شعارهای پرطرفدار فرهنگ حاکم بر غرب و همچنین فمینیست‌های داخلی و غرب‌زدگان، شعار حمایت از زنان و کودکان است آنچه که در کشور ما تاکنون مورد توجه بوده است. نوشتارهای مستند و تحلیلی خود غربیان بر شعارهای فمنیستی و تأثیرات آن بر جامعه و به ویژه جامعه زنان و کودکان است که خوش‌بختانه این رویکرد مورد اهتمام پژوهشگران اداره مطالعات زنان و خانواده معاونت پژوهشی نهاد رهبری در دانشگاه‌ها قرار گرفته است و آنها تاکنون بیش از ده جلد کتاب در نقد فمنیسم و شعارهای فمنیستی از زبان نویسندگان و حامیان این تفکر در غرب ترجمه کرده‌اند.

این کتاب جلد دوم سلسله مقالاتی انتقادی درباره وضعیت زنان و کودکان در کشورهای غربی است. تا جامعه علمی و دانشگاهی ما و همچنین مرد فرهنگ غربی و به ویژه فمنیست‌های داخلی، با تبعات چنین تفکراتی در کشورهای غربی آشنا شوند و درس عبرت بگیرند.

خوانندگان در، فصل اول این کتاب با نقش سرپرستی خانواده توسط مردان آشنا خواهند شد و اینکه آیا مردان توانستند وظایف خود را در جامعه غربی و حاکمیت شعارهای فمنیستی انجام بدهند یا نه. در بخش دوم کتاب تصویر آجرهای فروریخته ساختمان خانواده در کانادا می‌آید.

در بخش سوم نظام خانواده در اروپا و آمریکا مورد بررسی و تحلیل قرار می‌گیرد و خواننده با آسیب‌شناسی اجمالی پیامدهای آزادی‌های فردی در غرب با توجه به آمار و اسناد موجود آشنا خواهد شد و آنچه در بخش پایانی کتاب می‌آید نظرات و نقدهایی است که در موضوع فرهنگ، مذهب، سیاست و قانون‌های موجود در کانادا، وارد است.

منابع