خانم پروفسور ایرانی نامش در مجامع علمی آسیا ثبت شد

از ویکی‌جنسیت

در سال ۹۷ انجمن آکادمی‌های علوم و مجامع علمی آسیا (AASSA) کتابی با عنوان «شرح حال دانشمندان زن در آسیا» منتشر کرد که در میان اسامی دانشمندان نام سه دانشمند زن ایرانی هم می‌درخشید. این انتخاب از میان نامزدهای معرفی شده از سوی بیش از ۳۰ آکادمی در منطقه آسیا و اقیانوسیه صورت گرفته است و در نهایت شرح حال ۵۰ تن از برجسته‌ترین زنان آسیا در رشته‌های علوم و مهندسی در کتاب منتشر شد.

پروفسور طاهره کاغذچی و پروفسور زهرا امام جمعه دو دانشمندی هستند که نام‌شان در لیست دانشمندان ایران و پروفسور مهشید فیروزی از طریق آکادمی علوم استرالیا به عنوان یکی از دو دانشمند این کشور معرفی شده‌اند.

پروفسور زهرا امام جمعه، سال ۱۳۴۷ در تبریز متولد شد. تحصیلاتش را در دانشگاه تبریز در رشته علوم غذایی ادامه داد و در سال ۱۳۷۳ موفق به دریافت مدرک کارشناسی ارشد از دانشگاه بلاز پاسگال فرانسه شد.

در سال ۱۳۷۷ مدرک دکترای خود را از همان دانشگاه دریافت کرد. بلافاصله به ایران آمد و یک سال بعد به عنوان استادیار در دانشگاه تهران مشغول تدریس شد.

او یکی از جوان‌ترین استاد تمام ایران شناخته شده که الهامات خود را از تماشای برنامه‌های دانشمندان معروف در دوران کودکی، همچون ماری کوری و لوئی پاستور گرفته است.

از افتخارات این بانو می‌توان به عضویت در انجمن متخصصین صنایع غذایی امریکا، عضو انجمن متخصصین صنایع غذایی ایران و ریاست پردیس بین‌المللی آراس اشاره کرد. ایشان حدود ۷ مقاله در نشریات علمی داخلی و ۲۰۹ مقاله منتشر شده در نشریات علمی بین‌المللی دارد.

او از موفقیت هایش می گوید: من دانشجویان زیادی داشته‌ام، در میان آنها چندین زن موفق در زمینه‌های مختلف (آموزش، صنعت، اداری) کار می‌کنند. روی تعدادی از محصولات ایرانی هم تحقیق و فعالیت کرده‌ام. مهم‌ترین تحقیق من در مورد انار و شیر شتر، ترکیبات زیست فعال آن‌ها و حفاظت و استفاده در محصولات نیتروژنتیک است. ما با کمک صنایع غذایی سه محصول سالم (که می‌تواند بسیاری از بیماری‌ها را از بین ببرد) راه‌اندازی کردیم.

او درباره علت بازگشتش به ایران گفت: در فرانسه تحصیلاتم را تمام کردم و موقعیت شغلی بسیار خوبی در آنجا داشتم. علی رغم این، تصمیم گرفتم که به کشورم برگردم، فکر می‌کردم افراد زیادی با میزان تحصیلات و تخصص من در فرانسه حضور دارند و این کشورم ایران است که به تخصص من نیاز دارد.

به عنوان مثال، در سال ۲۰۰۰، تعداد کمی از استادان زن در دانشکده‌ای که من در آن تدریس می‌کنم وجود داشت (من تنها زنی بودم که در این بخش تدریس می‌کرد) اما در حال حاضر بیش از ۳۰٪ استادان زن هستند و من اولین زنی هستم که معاون دانشگاه تهران بوده است(پردیس بین‌المللی آراس)

برقراری عدالت جنسیتی در علم آموزی از نظر زهرا امام جمعه

فکر می‌کنم هنوز چیزهای زیادی وجود دارند که تغییر می‌کنند و عمدتاً مشکلات فرهنگی هستند. اول از همه، زنان باید توانایی‌های خود را باور کنند. مقامات باید برخی از قوانین تبعیض‌آمیز (مانند امتحان ورود به دانشگاه برای برخی از موضوعات مهندسی) را تغییر دهند. زنان تحصیلکرده باید سعی در حضور بیشتر در رویدادهای اجتماعی و سازمان‌ها برای نشان دادن توانایی‌ها و شایستگی‌های زنان داشته باشند.

منبع