پیامدهای نظام آموزش آندروژنی

از ویکی‌جنسیت


اندروژنی یعنی صفات زنانه با مردانه یکسان است و باید تحصیل هم یکسان باشد. نظام آموزشی که بر این مبنا شکل می‌گیرد دارای پیامدهایی است که در ذیل به آن می‌پردازیم.

افت تحصیلی پسران

ضریب موفقیت پسران در همه مقاطع تحصیلی از دختران کمتر است. فضای جنس پرستی، آنقدر در آمریکا زیاد شده که در مقطعی با مخالفت روبه رو شد که میلیون‌ها دلار صرف کلاس ریاضی برای دختران و برای طرح قدرت دختران می‌کنند. گفتند باید مهارت‌هایی خوانده شود در کلاس، که حس قهرمانی مردان را تقویت کند.

تحول در هویت جنسی و تحقیر صفات زنانه

یعنی اگر نظام آموزشی به تفاوت‌های طبیعی حساس نباشد، دختران را از نقش‌های جنسیتی فاصله گرفته و تحقیر کنند. فمینیست‌ها آن را انکار می‌کنند و با اجتماعی قلمداد کردن آن صفات، مسئولین را متقاعد می‌کنند که باید از بچگی آموزش دهیم که چطور رفتار کنند و باید کلیشه‌های جنسیتی را بشکنیم.

کاهش کارآمدی خانواده

تحول نظام آموزشی باعث شده انگیزه ازدواج کم شود، سن ازدواج بالا رود. و فاصله ازدواج تا فرزندآوری زیاد شود. بین تجرد زنان و بزهکاری رابطه وجود دارد و بین تمایلات مادرانه و بزهکاری رابطه است. نظام آموزشی همسو با نظام مدرنیته و لیبرالیسم است و این‌ها با ارزش‌های خانواده تعارض دارد. ایده مدرن امروزی؛ فرزند بیشتر از اینکه متعلق به خانواده باشد متعلق به دولت است و دولت مسئولیت تربیت او را دارد. باید برنامه‌ریزی کند. پس خانواده خیلی مسئول نیست. اگر آموزش دختران و پسران یکسان باشد اینها در صورتی زندگی مشترک را شروع می‌کنند که هیچ تصویری از تفاوت‌های هم دیگر ندارند. یعنی نه از علایق و نه از توانمندی‌های هم، آگاه نمی‌شوند، مثل هم تربیت می‌شوند و چطور می‌خواهند با هم زندگی کنند.


افزایش تعارضات ساختاری

در کشورهای غربی تحول در ساختارهای اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و حقوقی به صورت یکسان، همسو و همزمان رخ می‌دهد. اما در ایران این‌گونه نیست از طرفی به برابری در محتوا و آموزش تأکید و توصیه می‌شود و از طرفی نقش مادری تقدیس می‌شود که حالت پارادوکسیکال رخ می‌دهد. نظام آندروژنی یعنی آموزش یکسان. مثل حرفه فن دختران و پسران که شبیه هم باشند.


تقویت شبهه ناکارآمدی دین

وقتی مرزهای جنسیتی در نوردیده شود و کم‌رنگ شود، هرکس که هم‌سو با جریان (برابری جنسیتی) نباشد مورد اعتراض قرار می‌گیرد. نظام آموزشی به ویژگی‌های جنسی توجه نمی‌کند، اما دین برعکس به مرزهای جنسیتی قائل است. لذا به این نتیجه می‌رسند که دین ناکارآمد است و به درد امروز نمی‌خورد.


کاهش جمعیت

در مقاله‌ای به نام "جهان در سال ۲۰۵۰ " با توجه به تحولات جمعیتی، جمعیت خاورمیانه اسلامی بر جمعیت مسیحی غلبه می‌کنند. زیرا رشد جمعیتی اروپائیان منفی است. اما رشد جمعیتی مسلمانان رو به افزایش است. بر این اساس شخصی به نام پائول در طرح خاورمیانه آمریکا بر سه محور اصلاحات را بیان کرد؛ ۱ـ اصلاحات سیاسی ۲- اصلاحات اقتصادی ۳- افزایش حضور دختران در مقطع تحصیلات عالی. چون تحصیلات عالی هم توزیع کننده مفاهیم مدرنیته هستند و هم مشارکت مردانه زنان را افزایش می‌دهد. و فرزندآوری کم می‌شود. غرب برای جلوگیری غلبه مسلمانان بر مسیحیان به تغییر فرهنگ خانواده و زن پرداخت. یعنی با مشغول کردن دختران و زنان به کار و تحصیل و فرصت‌های خارج از خانواده، از رشد جمعیت در این کشورها کاهش می‌یابد.

منبع

  • درس جامعه شناسی جنسیت: خانم دکترحاج اسماعیلی