زندگی حضرت زهرا (س)

از ویکی‌جنسیت

در‌ غربی‌ که‌ نـظام سـرمایه‏‌داری بـه دنبال الگو معرفی کردن زنان برای پیشبرد اهدافش است، افرادی پیدا می‌شوند‌ که چشم بـه الگوهای مشرق زمین دارند و برایشان نیز فرقی نمی‏‌کند که قریب‌ 1400 سال از زمان‌ حـیات‌ آنان می‏‌گذرد! یکی از ایـن افـراد نامش «سوزان اوبری» است؛ او در آمریکا از یک پدر و مادر کاتولیک متولد می‏‌شود و پس از انجام مطالعات مذهبی به دین اسلام مشرّف می‏‌گردد. در‌ این رابطه گفتگویی با ایشان تدارک دیده شده که تقدیم می‏‌گردد. این مصاحبه با خانم اوبری صورت می‌گیرد، و یکسری از سوالات را مطرح می‌کنند و خانم اوبری جواب می‌دهند.

زندگی حضرت زهرا (س)
مشخصات
عنوان نشست مصاحبه با مستبصرین؛ الگوپذیری از زندگی حضرت زهرا (علیها السلام)
نام ارائه دهنده خانم اوبری
نوع نشست مناظره و گفتگو

آیات پیرامون حضرت مسیح و حضرت مریم

چرا آیات پیرامون حضرت مسیح(ع) و حضرت مریم‌(س) برایتان‌ جالب بود؟

در آمـریکا تـبلیغات زیادی علیه مسلمانان می‌‏شود، آن‌ها می‌‏گویند مسلمانان به مسیح و مادرش توهین می‏‌کنند. زمانی که این‌ آیات‌ برایم خوانده شد، فهمیدم که همه آن تبلیغات، دروغ بوده و بعدها تحقیقاتم را بیش‏تر کردم تا بـتوانم بـه خودم و دیگران پاسخ‏گو باشم.

آیا پس از مسلمان شدن، اسمتان را تغییر‌ دادید؟

بله‌، نام صدیقه را برای خودم انتخاب کردم!

چرا صدیقه؟

صدیقه به معنی کسی است که حقیقت را می‏‌گوید؛ این یکی از القاب حضرت زهـرا(س) اسـت. من نیز به خاطر ارادتم‌ به‌ حضرت‌ زهرا(س) این نام را برای‌ خودم‌ انتخاب‌ کردم؛ البته امیدوارم بتوانم این صفت را در خودم داشته باشم.

پرسش‌هایی در باره قبل از مسلمان شدن

قبل از مسلمان شدن اسم حضرت زهرا (س) را شنیده بودید؟

بـله شـنیده‌ بـودم‌، عده‏‌ای‌ می‏‌گفتند ایشان دختر پیـغمبر اسـت، عـده دیگر نیز‌ می‌‏گفتند‌ همسر پیغمبر است.

حضرت زهرا(س) در جامعه آمریکا چه جایگاهی دارند؟

جایگاه ایشان در بین مسلمانان خیلی بالا و مورد احترام‌ اسـت‌، امـا‌ در بـین غیر مسلمانان زیاد شناخته شده نیست.

نظر شـما‌ راجـع به حضرت چه بود؟

قبل از اسلام خیلی اعتقادی نداشتم، اما الان ایشان را به عنوان یک‌ الگو‌ برای‌ خودم می‏‌دانم! حـضرت زهـرا(س) در بـچگی مادر خود را از دست‌ می‌‏دهند‌، اما مانند یک مادر کار مـی‏‌کنند؛ تا اینکه لقب ام‌ابیها را می‌گیرند. ایشان خیلی به پدرشان‌ کمک‌ می‏‌کردند‌. به همسرشان نیز یاری می‌رساندند، حتی بـعد از وفـات رسـول الله(ص) که‌ حق‌ حضرت‌ علی(ع) غصب شد، چندین بار سخنرانی کردند تـا حـق ایشان را پس بگیرند. حتی‌ با‌ تن‌ خودشان از حضرت دفاع کردند. ایشان خیلی پاک بودند و همیشه سعی می‏‌کردند در خـدمت‌ خـداوند‌ بـاشند و به مردم فقیر کمک کنند، هم چنین ایشان با کمک حضرت علی(ع) یـک‌ کـتابی‌ نـوشتند که‌ من خیلی دوست دارم آن کتاب را بخوانم.

نظر در مورد حجاب و چادر

حجاب و چادر پوشیدن برایتان سخت نبود؟

یادم‌ هست‌ اولین بـار کـه حـجاب را استفاده کردم، بعد از رحلت حضرت امام بود‌. وقتی‌ که‌ چادر پوشیدم مردم به مـن نـگاه می‌کردند؛ الان هم همین گونه است، ولی برایم اصلا مهم‌ نیست‌، چون احساس می‏‌کنم توسط چادر تـحت مـراقبت قـرار گرفتم و یک سپر همایتی دور‌ خودم‌ کشیدم‌ و آنجا هست که احساس می‏‌کنم که حضرت زهـرا(س) بـا من است.

کدام قسمت زندگی بی‌ بی‌ برای‌ شما ماندگار شده است؟

چـیزی کـه تـوی ذهنم خیلی تکرار می‌‏کنم داستان‌ ازدواج ایشان با حضرت علی(ع) است. امیرالمؤمنین تلاش می‏‌کردند تـا لبـاس عروسی برای حضرت زهرا(س) بخرند. زمانی که‌ زنان، حضرت زهرا(س) را بـه خـانه حـضرت علی(ع) بدرقه می‏‌کردند، خانم فقیری به ایشان مراجعه کرد. شاید به‌ ایشان‌ گفته‌ بـود کـه مـی‏‌بینم خوشحالی و من را فراموش‌ کردی‌! اما هر چه هست، حضرت پیراهن شب عـروسی خـود را در می‏‌آورند و به‌ آن‌ زن هدیه می‌کنند. من هر‌ وقت‌ به این‌ داستان‌ فکر‌ می‏‌کنم گریه‌ام می‌گیرد.

ظـاهراً شـما خیلی‌ حضرت‌ زهرا(س) را دوست دارید؟

بله من خیلی ایشان را دوست دارم، اما مهم‏‌تر‌ ایـن‌ اسـت که ایشان نیز من را‌ دوست داشته بـاشند؛ البـته‌ مـن‌ به همه چهارده معصوم این‌ حس‌ را دارم و بـه هـمین خاطر هست که توانستم کشور غریب را تحمل کنم‌.

در‌ حال حاضر مشغول به چـه‌ کـاری‌ هستید‌؟

زبان انگلیسی به‌ روش اسـلامی تدریس مـی‌کنم. مـن‌ تـلاش‌ می‌کنم با در نظر گرفتن ارزش‌های اسـلامی، درسـم را با صلوات آغاز کنم و با‌ صلوات‌ نیز به پایان برسانم. در خلال‌ درس نیز از‌ ارزش‌های‌ اسلامی‌ می‌گویم. به نظرم ایـن‌ یک خلأ در جهان اسـلام اسـت که به جای آموزش زبـان بـا توجه به ارزش‌های‌ اسلامی‌، می‌آییم اندیشه‌های غربی را مدنظر می‌گیریم‌ و آموزش‌ می‌دهیم‌.

منبع

  • نویسنده:رضا راوری، مجله مبلغان، اسفند 1395 و فروردین 1396، شماره 212، صفحات 108 تا 109.
  • لینک نورمگز